Americké lívance

Budete potřebovat

1,5 hrnku hladké mouky
3,5 zarovnané lžičky prášku do pečiva
1 zarovnaná lžička himalájské soli
3 lžíce moučkového třtinového cukru
1 vejce
5 lžic rozpuštěného másla
1 a čtvrt hrnku mléka

Americké lívance

Budete potřebovat

Sdílet

Nedávno jsem dostala obrovskou chuť na americké lívance, tak jsem vyhrabala v šuplíku tenhle starší recept a byl by hřích se o něj nepodělit! Jsou jednoduché, rychlé a skvěle se hodí na snídani do postele nebo když se sejde celá rodina u stolu.

  • Jednoduché

V míse rozšleháme vajíčko s mlékem a za stálého míchání po troškách přiléváme rozehřáté máslo, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a spojíme v těsto. Na závěr osladíme a osolíme.

Mezitím na nejvyšším stupni rozehřejeme pánev a jakmile je rozpálená, můžeme nalévat těsto. Naběračku si naplníme tak do třičtvrtě a nalejeme na jedno místo - není potřeba těsto roztírat nebo všeljak kroutit pánví, rozleze se hezky samo, případně si můžeme lehce pomoct obracečkou.

Počkáme až se na lívanci budou dělat malé bublinky a pak ho můžeme otočit, druhá strana je hotová raz dva.

Lívance jsou nejlepší s hromadou ovoce, domácí marmeládou a skořicí, ale fantazii se meze nekladou.

Předchozí
Rychlomarmelády
Další
Ostružinový koláč