• Úvod
  • Obědy
  • Bezmasé plněné bramborové knedlíky s řepovým zelím
Bezmasé plněné bramborové knedlíky s řepovým zelím

Budete potřebovat

Knedlíky
cca 1kg uvařených brambor
400 - 500g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
Náplň
konzerva červených fazolí
2 větší mrkve
1 cibule
40g nastrouhaného sýra
1-2 stroužky česneku
cca 1 lžíce petržele
sůl
pepř
Řepové zelí
4 nahrubo nastrouhané řepy
cca 4 lžíce červeného vinného octa
2 lžičky medu
zeleninový vývar
cca 2 lžíce celerové nati/petržele
sůl
2 cibule

Bezmasé plněné bramborové knedlíky s řepovým zelím

Budete potřebovat

  • Knedlíky

  • Náplň

  • Řepové zelí

Sdílet

Maso moc často jíst nepotřebuju, a tak když jsem z okna od sousedů ucítila knedlo vepřo zelo, rozhodla jsem se udělat vegetariánskou variantu. Bylo to tedy časově náročnější než většina mých jídel hotová do třiceti minut, ale stálo to za to!

  • Střední obtížnost

Náplň

Nejdříve si na trošce oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a mezitím nastrouháme mrkev a sýr. V mixéru rozmixujeme přeceděné fazole a v míse je smícháme s mrkví, sýrem, cibulí, petželí, prolisovaným česnekem a solí.

Zatím odložíme do lednice.

Knedlíky

Uvařené brambory najemno nastrouháme na vál, přidáme vejce, sůl a 400g polohrubé mouky. Celé to zapracujeme v těsto, případně, že se vám těsto hodně lepí přidáme ještě mouku a rovnou budeme knedlíky plnit.

Pomoučíme si vál a uděláme z těsta dlouhou žížalu, která má v průměru cca 3cm a nožem vždy odřízneme cca taky 3cm. Na válu to zpracujeme na malou kuličku, kterou poté rozplácneme, naplníme jednou lžičkou náplně a všechny konce spojíme a znovu vypracujeme kuličku.

Knedlíky dáváme do vařící vody a vaříme cca 7 minut.
Hotové knedlíky necháme stranou a znovu ohříváme na páře těsně předtím než budeme jídlo dávat na talíř.

Řepové zelí

Nastrouhané řepy dáme do hrnce a podlejem trochou zeleninového vývaru. Přidáme červený vinný ocet (doporučuju dát opravdu vinný, protože s jiným to není tak dobré) a necháme vařit cca 20 minut. Poté přidáme celerovou nať nebo petržel, med, osolílme a opepříme.

Před nandáním an talíř si ještě osmahneme cibuli na knedlíky a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Předchozí
Mrkvový dortík se šlehačkou
Další
Vzorovaná vegan buchta