Melounovo-broskvový nanuk

Budete potřebovat

Cca 150g melounu
1 broskev
Půl malé skleničky vody
Pár snítků bazalky

Melounovo-broskvový nanuk

Budete potřebovat

Sdílet

Přichází léto a s ním i chuť se osvěžit a já to mám tak dvojnásob. Bydlíme v podkrovním bytě bez klimatizace a je to teda fakt děs. V létě miluju zmrzliny na miliony způsobů, když si dávám točnou, tak většinou vyhraje krémová, ale pokud dělám domácí využívám toho ovoce všude kolem. Už jsem byla přeslazená z kupovaných nanuků z Lidlu a rozhodla jsem se udělat nějaké cukrfree, mimochodem takhle se jmenuje i foodblog Janičky, která je už několik let bez cukru. Nanuky oslazené pouze ovocem jsou i tak moc skvělé a určitě potěší i děti.

  • Jednoduché

Meloun, cca třičtvrtě broskve a vodu rozmixujeme. Připravíme si formičky na nanuky (vyšlo mi to asi na 5 formiček) a rozdělíme do nich zbytek nakrájené broskve a snítky bazalky. Nakonec zalejeme směsí a dáme na hodinu do mrazáku. Po hodině vyndáme, zapíchneme dřevěná držátka, třeba ze starých nanuků, a vložíme zpět do mrazáku dokud nanuky pořádně nezatuhnou.

Můj tip: Není potřeba se přesně držet receptem, pokud doma máte melounu víc můžete ho tam přidat nebo naopak ubrat. Vše záleží jen na tom, kolik čeho máte doma a fantazii se meze nekladou.
PS: Nebojte se dát bazalky klidně víc, dodává celému nanuku ten správný šmrnc, ale klidně místo ní můžete dát například meduňku nebo mátu.

Předchozí
Rýžovo-mrkvové placičky
Další
Polévka s vegan párečky