Mrkvová buchta s kokosovým mlékem

Budete potřebovat

2 vejce
¾ hrnku třtinového cukru
3 lžíce kokosového oleje
2 najemno nastrouhané mrkve
1hrnek špaldové hladké mouky
½ hrnku rýžové mouky
2 lžičky prášku do pečiva
kokosové mléko
50g strouhaného kokosu
250ml vody
špetka soli
lžička mleté skořice

Mrkvová buchta s kokosovým mlékem

Budete potřebovat

  • kokosové mléko

Sdílet

Po dlouhé době konečně přidávám nový recept! Maturitu mám za sebou a celý život před sebou! Během svaťáku jsem moc nevařila, ale občas jsem prostě potřebovala něco sladkého. Chtěla jsem nějakou zdravější variantu bez mléka, tak jsem konečně vytáhla kokos od Vánoc, ale záhy jsem zjistila, že už jsem to odkládala moc dlouho, protože byl zkažený. Sáhla jsem tedy po zbytku strouhaného a i tak bylo mléko super, ale použít můžete určitě jakékoli rostlinné mléko. Recept je jak jinak než zase jednoduchý a buchta pěkně vláčná. Tak šup do toho!

 

  • Střední obtížnost

Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme třtinový cukr, kokosový olej, nastrouhanou mrkev a vyšleháme dokud se nám nespojí v krásné těsto. Mezitím dáme do mixéru kokos, špetku soli, skořici a vodu a mixujeme. Čím déle tím lépe, já jsem mixovala asi 15 minut. Poté přecedíme přes plátýnko nebo kapesník, vznikne nám krásné "plnotučné mléko". Mléko přidáme k těstu a zbytek kokosu nevyhazujeme, ale necháme hezky proschnout a můžeme použít na jiné pečení.
Do těsta přidáme obě mouky s kypřícím práškem a šleháme dokud není těsto bez hrudek.

Hotové těsto nalejem do kulaté vymazané formy a dáme péct na 180°C cca 45 -50 minut.

Vychlazenou buchtu můžeme ozdobit zakysanou smetanou a ovocem nebo jedlými kytkami.

Předchozí
Omáčka z pečených paprik s fazolemi
Další
Banánový nanuk s broskví