Mrkvový dortík se šlehačkou

Budete potřebovat

jedna mrkev
dvě vajíčka
dvě lžíce medu
dvanáct lžic rýžové mouky
čtyři lžíce oleje
půl hrnku mléka
půl lžičky skořice
půl litru šlehačky na šlehání
salko dle chuti

Mrkvový dortík se šlehačkou

Budete potřebovat

Sdílet

Máte rádi mrkvové dezerty? My ano. Na blogu už jeden recept s mrkví mám a to na muffiny.

Mrkev to nejen osladí, ale není tam ani cítit. Tenhle dortík má mokřejší korpus díky vlhkosti, kterou si vezme ze šlehačky a tím na něm šlehačka krásně drží. Šlehačku doporučuju udělat trochu sladší, protože korpus není tolik sladký a chutě se pak hezky doplňují.

Tak šup do toho!

  • Jednoduché

Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, medu, mléka, najemno nastrouhané mrkve, skořice, oleje a mouky s práškem do pečiva uděláme hladké těsto.

Do bílů přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh, který po částech opatrně vmícháváme do těsta vařečkou.

Těsto nalejem do kulaté formy a pečeme na 180 °C 20 minut.

Mezitím si vyšleháme šlehačku se salkem nebo jiným sladidlem a dáme do lednice.

Šlehačku dáváme na vychladlý korpus, který jsme nechali ve formě a dáme do lednice alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc odležet.

Předchozí
Ostružinový koláč
Další
Bezmasé plněné bramborové knedlíky s řepovým zelím