Vodový nanuk s kousky jahod a bylinek

Budete potřebovat

Cca 100g jahod
Pár snítků máty a meduňky
Jeden a půl malé skleničky vody
Kůra z půlky BIO citronu
Trochu citronové šťávy
Třtinový cukr

Vodový nanuk s kousky jahod a bylinek

Budete potřebovat

Sdílet

Ať je jahodová sezona nebo ne, tak jahodám nikdy neodolám, samozřejmě lokální jsou mnohem lepší. Teď v létě jich máme plno a je nuda jen je jíst pořád samotné. Vymýšlím teda různé jahodové experimenty, a protože chci pro vás mít co nejvíce receptů na nanuky, nesmí tady chybět jahodový (a tenhle určitě nebude poslední). Je díky citronu lehce kyselejší a celkově má nádech zmrzlé limonády. Michalovi chutná jak samotný, tak rozpuštěný ve vodě jako limča.

  • Jednoduché

Do mixeru nalejeme vodu, natrháme lístky z bylinek, nastrouháme citronovou kůru a přidáme jahody. Opatrně mixujeme, aby nám tam zůstali malé kousky a nakonec dochutíme citronovou šťávou a třtinovým cukrem.

Směs lijeme do připravených formiček a dáme cca na hodinu ztuhnout do mrazáku. Po hodině do nanuků napíchneme dřívka (docílíme tím toho, že dřívka budou relativně stát rovně, což by se nám s vodovou směsí nepovedlo) a necháme zmrazit úplně.

Předchozí
Kváskový chleba s řepou (ve formě)
Další
Borůvkový koláč