Vzorovaná vegan buchta

Budete potřebovat

1 hrnek rýžové mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek třtinového moučkového cukru
1 hrnek rýžového nebo jiného rostlinného mléka
půl hrnku oleje
lžička prášku do pečiva
lžička skořice
marmeláda (já dala ostružinovou)

Vzorovaná vegan buchta

Budete potřebovat

Sdílet

Vajíčka si beru převážně od maminky, ale občas se mi stane, že žádná doma nemám, a tak když jsem dostala chuť na něco sladkého, hledala jsem variantu bez vajec. Nakonec jsem se nechala inspirovat jiným receptem a řekla jsem si, že jí udělám rovnou veganskou. Do receptu jsem použila svojí domácí rychlomarmeládu, ale klidně jí můžete nahradit ovocem. I tentokrát je recept jednoduchý a rychlý, tak šup do toho

  • Jednoduché

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C.

V míse si smícháme cukr, mléko a olej. Poté přidáme mouky smíchané se skořicí a práškem do pečiva a pořádně rozšleháme.

Připravíme si kulatou formu a nalejeme do ní cca polovinu těsta. Na těsto lžicí kapáme marmeládu a následně špejlí zapracujeme do těsta a zároveň tím vytvoříme krásný vzor. Já jsem jela od prostředka až ke krajům dokola a když se mi to nezdálo dost, tak jsem jen přidala marmeládu a postup opakovala. Poté dolejeme zbytek těsta a znovu vytvoříme marmeládou ornament, stejně jako předtím.

V troubě pečeme 30-35 minut.

PS: Nejlepší to je s kopečkem šlehačky nebo zmrzliny.

Předchozí
Bezmasé plněné bramborové knedlíky s řepovým zelím
Další
Omáčka z pečených paprik s fazolemi